Hvordan ta vare på tannregulering for barn?

Innlegget er sponset

Det metalliske glimtet av et barns smil kan være mer enn bare et tegn på gryende uavhengighet, det er ofte en overgangsrite til brigaden til de bukseseler-utsmykkede. Når barnet ditt slutter seg til rekkene av de som har kjeveortopedisk utstyr, er det som om du har fått et komplekst, skinnende puslespill som krever daglig oppmerksomhet og omsorg. Men frykt ikke! Reisen mot et perfekt smil for den lille trenger ikke være beheftet med usikkerhet. Å omfavne utfordringen med å ta vare på tannregulering er ikke bare viktig for å sikre deres effektivitet, men også avgjørende for å pleie barnets munnhelse og selvtillit.

Børst regelmessig

Når det gjelder børsting med tannregulering, er det en god idé å følge to-og-to-planen – børst to ganger om dagen i to minutter hver gang. Å velge fluortannkrem og en myk børste er avgjørende for effektiv rengjøring av tenner og tannregulering uten å forårsake skade. Det er viktig å oppmuntre barnet til å ta av seg gummistrikker eller annet avtagbart tilbehør før børsting for å sikre grundig rengjøring.

Børst regelmessig

For å pusse med tannregulering effektivt, er det viktig å følge en riktig teknikk. La barnet ditt begynne på de øverste tennene ved å bruke en forsiktig sirkulær bevegelse for å flytte tannbørsten over hver tann. Oppmuntre dem til å sørge for å flytte børsten ned under ledningene for å rengjøre alt over og under seler. Når de har børstet alle de øverste tennene, bør de flytte til de nederste tennene og gjenta den samme prosessen.

Riktig børsting med tannregulering er viktig av flere grunner. Det bidrar til å forhindre oppbygging av plakk, som kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom. I tillegg kan opprettholdelse av god munnhygiene mens du bruker tannregulering redusere risikoen for misfarging og demineralisering av tennene når tannreguleringen er fjernet.

Tanntråd og munnvann

Siden en tannbørste kanskje ikke når alle sprekker og sprekker mellom hver tann, anbefales det å bruke en trådtråd eller annen tanntråd. Dette muliggjør effektiv rengjøring mellom tennene og rundt brakettene og ledningene. Oppmuntre barnet ditt til å bruke tanntråd minst en gang om dagen for å fjerne eventuelle innestengte matpartikler og plakk, og forhindre potensielle problemer som tannråte og tannkjøttsykdom.

Etter børsting og bruk av tanntråd kan bruk av munnvann gi ekstra beskyttelse for områder som kan være vanskelig å nå med tannbørste eller tanntråd. Munnvann hjelper til med å skylle bort gjenværende matpartikler og bakterier, slik at munnen føles ren og frisk. For personer med tannregulering kan det være fordelaktig å bruke et munnvann spesielt designet for kjeveortopedisk behandling, siden det kan nå kriker og kroker rundt brakettene og ledningene, og fremme den generelle orale helsen.

Å innlemme riktig munnhygienepraksis, som bruk av tanntråd og skylling med munnvann, er avgjørende for personer med tannregulering. Ikke bare hjelper det med å opprettholde et sunt smil, men det bidrar også til suksessen med kjeveortopedisk behandling. Ved å oppmuntre barnet ditt til å adoptere disse vanene, legger du dem opp for en levetid med god munnhelse.

Vann Pik

Water Pik kan være et utmerket supplement til tannreguleringens munnhygieneregime. Mange pasienter har funnet ut at det har vært fordelaktig å inkludere en Water Pik i hjemmerutinen. Selv om det kan være litt av en læringskurve når det gjelder å bruke en Water Pik, kan du finne ut at den blir et uunnværlig verktøy i munnpleierutinen når du først har fått taket på det.

En av de viktigste fordelene med å bruke en Water Pik er dens evne til å hjelpe til med å fjerne gjenstridige matrester som kan være vanskelig å nå med en tannbørste eller tradisjonell tanntråd. Dette kan være spesielt nyttig for personer med seler, da braketter og ledninger kan skape flere områder hvor matpartikler kan bli fanget.

Å inkludere en Water Pik i munnpleierutinen din kan bidra til å sikre at du effektivt fjerner matrester og plakk fra rundt tannreguleringen, og reduserer dermed risikoen for å utvikle hull og tannkjøttsykdommer. Dette er spesielt viktig for personer med bukseseler, siden brakettene og ledningene skaper flere kriker og kroker der bakterier kan trives hvis de ikke blir ordentlig renset.

Når du bruker en Water Pik med seler, er det viktig å bruke den skånsomt for å unngå å skade brakettene eller ledningene. I tillegg er det viktig å bruke de riktige tipsene og innstillingene for å sikre at du effektivt og trygt rengjør rundt tannreguleringen.

Sjekk speilet

Sjekk speilet

Minn barnet ditt på å stoppe opp og se smilet sitt i speilet. De bør se nøye etter for å sikre at det ikke er noen gjenstridige matpartikler som ble etterlatt eller oversett. Se også etter områder der ledninger kan stikke ut eller på feil plass. Å sjekke tannreguleringen regelmessig kan være nyttig fordi de raskt kan identifisere problemer og varsle kjeveortopeden når noe ikke stemmer.

Etter å ha undersøkt topp- og bunnselene, kan barnet ditt sette på igjen eventuelle elastiske bånd eller avtakbart tilbehør de tok ut før de begynte å børste. Dette trinnet sikrer at alle komponentene i tannreguleringen er riktig på plass og fungerer etter hensikten, noe som bidrar til å opprettholde fremdriften av kjeveortopedisk behandling.

Ved å følge disse enkle trinnene og inkludere regelmessige innsjekkinger med speilet, kan barnet ditt ta proaktive tiltak for å ta vare på tannreguleringen og opprettholde god munnhygiene. Husk å avtale regelmessige avtaler med kjeveortopeden for justeringer og inspeksjoner for å sikre at tannreguleringen effektivt flytter tennene til riktig posisjon.

Videre kan prosessen med å trekke visdomstenner gi lindring fra ubehag og forhindre fremtidige tannproblemer. Det er viktig å følge postoperative pleieinstruksjoner for å fremme helbredelse og minimere risikoen for komplikasjoner. Konsultasjon med en kvalifisert munnkirurg eller tannlege er avgjørende for å bestemme det beste handlingsforløpet for å løse visdomstenner relaterte bekymringer. Besøk trekke visdomstenner på Laksevåg.

Få tannreguleringstips fra kjeveortopeden din

En kjeveortoped gjør mer enn bare å installere og justere tannregulering. De spiller en avgjørende rolle i å lære pasienter, både barn og voksne, om riktig pleie og vedlikehold av tannregulering. Fra pusse- og tanntrådsteknikker til å forstå hvilke matvarer du bør unngå, kjeveortopeden din er din beste ressurs for alt relatert til tannregulering.

Når tannregulering først settes på, vil kjeveortopeden din og deres ansatte gi detaljerte instruksjoner om hvordan du børster og bruker tanntråd effektivt. De vil demonstrere de beste teknikkene for å sikre at brakettene og ledningene blir grundig rengjort, noe som reduserer risikoen for plakkoppbygging og hulrom. I tillegg kan de anbefale spesifikke munnhygieneprodukter for å optimalisere rengjøringsrutinen din.

Det er naturlig at tannregulering støter på sporadiske problemer som brudd eller ubehag. Kjeveortopeden din vil utstyre deg med kunnskap til å identifisere og håndtere disse problemene effektivt. Enten det er en brukket ledning eller et sårt sted, kan det å vite hvordan du løser disse problemene raskt minimere forstyrrelser i behandlingen.

Selv om det kan være frustrerende for barnet ditt å bli bedt om å være forsiktig med å spise visse matvarer, kan det å understreke viktigheten av forsiktighet gå langt i å forhindre komplikasjoner. Å oppmuntre barnet ditt til å følge kostholdsreglene gitt av kjeveortopeden kan føre til en jevnere tannregulering med færre avbrudd.

Vær forsiktig med maten barnet ditt spiser når det har tannregulering

Matrestriksjoner er et av de vanligste temaene som dukker opp når et barn får tannregulering for første gang. Ofte har de møtt en annen venn på skolen eller på idrettslaget deres som har erfarne tannregulering og fortalt dem alt om retningslinjene de ble gitt. Ja, barnet ditt må justere matvanene mens de har tannregulering, men det er ikke vanskelig å følge disse retningslinjene. Og den gode nyheten er at det bare er midlertidig!

La oss starte med maten barnet ditt kan spise mens det har tannregulering. Disse matvarene inkluderer:

 • Kokte grønnsaker
 • Myke brød
 • Yoghurt og melk
 • Bløt frukt
 • Magert kjøtt
 • Tofu
 • Myke nøttesmør, for eksempel peanøttsmør

Mens barnet ditt har tannregulering, er det best de begrenser eller til og med unngår visse matvarer, inkludert:

 • Popcorn
 • Hardt eller ekstremt skorpebrød
 • Hardt godteri
 • Crunchy chips
 • Harde frukter
 • Hele nøtter eller frø
 • Kjøtt fra et bein

Tips om måltider

Oppmuntre barnet ditt til å kutte maten i håndterbare biter før de spiser. Det er lettere å spise mindre biter med en gaffel eller skje, i stedet for å prøve å bite direkte i noe. For eksempel kan det å kutte pizza i mindre biter eller skjære et eple i håndterbare skiver før du spiser det, redusere risikoen for å knekke tannregulering eller forårsake smerte. Ved å ta dette enkle trinnet kan du hjelpe barnet ditt å nyte favorittmaten uten å bekymre deg for tannregulering.

Legg vekt på bruk av gafler og skjeer for å spise måltider. Selv om det kan være fristende å bite direkte i visse matvarer, kan bruk av redskaper bidra til å forhindre unødvendig press på tannreguleringen. Å oppmuntre barnet ditt til å bruke gafler og skjeer til de fleste måltidene sine, kan minimere risikoen for å skade tannreguleringen og sikre en mer behagelig spiseopplevelse.

I tillegg til måten maten spises på, er det viktig å vurdere hvilke typer mat barnet ditt spiser. Klebrig og hard mat kan være spesielt utfordrende for barn med tannregulering. Oppmuntre barnet ditt til å unngå klebrig godteri, seig snacks og harde nøtter som potensielt kan skade tannreguleringen. Fokuser i stedet på mykere og lettere å spise alternativer som er mindre sannsynlig å forårsake problemer med tannreguleringen.

Måltidstips for å ta vare på tannregulering ville ikke være komplett uten å understreke viktigheten av god munnhygiene. Minn barnet ditt på å børste og bruke tanntråd etter hvert måltid for å fjerne eventuelle matpartikler som kan sette seg fast i tannreguleringen. Dette vil ikke bare bidra til å opprettholde deres munnhelse, men også forhindre potensielle problemer som kan oppstå fra matrester.

Sammendrag

Reisen til kjeveortopedisk omsorg er mer enn bare en prosess for å vedlikeholde tannutstyr. Det er et inderlig eventyr som foreldre deltar i med barna sine, fylt med utfordringer, læring og den gledelige forventningen til et strålende smil. Når du navigerer gjennom vendingene i kjeveortopedisk vedlikehold, husk at hver justering bringer barnet ditt nærmere det blendende smilet de fortjener.

Dette blogginnlegget fungerer som en guide gjennom dette fantastiske eventyret, fra det første synet av seler til den triumferende dagen da de ble fjernet. Omfavn reisen, og sett pris på forvandlingen som ikke bare retter opp smilet, men som virkelig får det til å skinne.