Forbrukslånstabbene

0 Comments

Når du tar opp et forbrukslån er det fort gjort å komme i en situasjon hvor du føler at du ikke helt har lyktes og at ting ikke er så bra som det burde ha vært. Du så sikkert for deg en situasjon hvor du skulle få penger, at det skulle gå veldig bra og at ting ordnet seg uten noen store problemer. Dette er ikke alltid slik og det kan være visse forhåndsregler man kan ta for å slippe visse tabber. Når tabbet du deg ut sist? Det føles aldri fint eller hyggelig å tabbe seg ut.

Høy rente

Vi vet alle at penger koster penger og måten man beregner denne pengekostnaden på er ved at du får penger og kostnaden kommer i form av renter etterpå. Det fine med renter er at du slipper å betale skatt på rentene. Du får trukket rentene av skatten slik at din inntekt blir redusert tilsvarende med det du har betalt med i renter. På denne måten slipper du å kaste bort masse penger på skatt av noe som du allerede har betalt på huset. Denne politikken er i Norge sett på som et gode for de som har lån, da spesielt huslån som er det objektet som folk putter mest penger inn i.

Det finnes alternativer til å ta opp lån. Bare tenkt om du får et lån som du egentlig ikke trenger. Da sitter du plutselig med penger til noe som du egentlig kunne ha spart deg. Det finnes også andre kostnader som ikke er noe bedre enn renter, men høye renter er virkelig ille. De andre alternativene som finnes er for eksempel at du kanskje kan finansiere kjøpet på en annen måte. Kjøper du en vare kan du finansiere dette kjøpet ved at du sjekker om det finnes varekjøpsfinansiering. Det kan også ende at noen tilbyr andre lån som brukslån osv.