Forbrukslån på dagen

Når man søker om forbrukslån, så vil man få svar på søknad om lån på dagen hos de fleste tilbyderne. Hvis man derimot ønsker å få utbetalt penger raskere enn det som er vanlig hos tilbydere av forbrukslån, så har Finanstilsynet nylig kommet med nye regler som gjør at du tidligst kan få utbetalt penger neste bankdag. Du vil finne noen tilbydere som satser på utbetaling raskere, men disse tar seg som oftest bedre betalt enn andre tilbydere. Dette gjelder tilbydere av mikrolån eller sms-lån. Når du søker om forbrukslån, så er det lurt å finne så bra betingelser som mulig, og det kan også være en fordel å refinansiere tidligere dyre lån.

For at man på en bedre måte kan bedømme hva man har igjen til forbruk får man med et budsjett anledning til å se tydeligere sammenhengen mellom inntekter og utgifter. Når man skal finne best mulig pris for refinansiering av lån, så kan det være mulig hvis man kan benytte seg av muligheten til å bytte ut andre lån med en økning av boliglån eller et billigere forbrukslån. Flere kunder har opplevd å benytte finansiering hvor de har blitt informert om at lånet er rentefritt, men gebyrer er ikke tatt med i beregningen. I forbindelse med vurdering av hvilken type forbrukslån du ønsker så er det lurt å finne den beste tilbyderen. Gebyrer på rentefrie lån er vanskelig for noen kunder å sammenlikne med da mange ikke har en forståelse for hva som menes med effektive renter. Da det også kommer an på hvordan du ønsker å benytte deg av lån uten sikkerhet er det flere ting som bestemmer hvilke tilbud som passer best for deg.

Man har anledning til å velge flere alternativer når man skal vurdere hvilket som er beste alternativ for å låne penger. Hvilket beløp du kan få innvilget vil være resultatet av en vurdering av din økonomiske situasjon og inntekten din. Med en god økonomi, så er det stor sjanse for at du får tilbud om å låne i nærheten av det maksimale tilbyder kan tilby som lånegrense. Da man foretar individuell vurdering, så kan man ikke vite hvilke betingelser man får tilbudt før man faktisk søker om lånet. Dersom man ikke ønsker å benytte tiden som er nødvendig for å få det beste tilbudet som finnes på blant långiverne, så er det mulig å benytte en lånmegler. 

Man bør sjekke tilbud flere alternative tilbydere av forbrukslån

Man bør benytte muligheten til å vurdere priser hos flere långivere for å finne de beste alternativene. Når de fleste tilbydere vurderer sine tilbud i forhold til din økonomiske situasjon, så må du vurdere flere tilbud for å velge det alternativet som passer best. Når man har mottatt det tilbudet som passer best kan man bestemme seg for betingelser man benytter seg av.

Mulige typer lån og tilbydere

Det lånet som passer best for alle søkere er ikke alltid det lånet som du ønsker å benytte deg av. Hvis man er i en situasjon slik at man trenger penger raskt, så vil man da måtte benytte seg av tilbydere i kategorien mikrolån eller sms-lån. Utgangspunktet til at en kategori forbrukslån blir dyrere er ofte at noen tilbydere beregner en annen risiko på grunn av typen lån, selv om lånebeløpet er det samme. Dersom man benytter seg av muligheten for å finansiere kjøp av forbrukerprodukter i butikk, så vil det ofte bety at man bør benytte seg av tilbydere av smålån. Man kan benytte seg av en tredje kategori som valg når man velger ordinære forbrukslån på inntil 600000 kr med en nedbetalingstid på 15 år.